sladice

Zdrav Tiramisu

6. 1. 2016 — by Natasa R0

main

sladice

Zdrav Tiramisu

6. 1. 2016 — by Natasa R0

Zdrav tiramisu brez sladkorja in z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov.

Tiramisu je pa res sladica, ki se prileže kadarkoli, hkrati pa je tudi ena izmed lažjih za pripravo. Tudi tale FIT tiramisu, ki ti ga predstavljam danes ni pri tem prav nobena izjema. Lahek, bolj zdrav, a zato nič manj okusen. Presenetilo te bo, kako je sočen.

Ne morem verjeti, da je že 2016. Čas tako leti, še malo, pa bomo šli že na morje. Ok, mogoče pretiravam, ampak res, čez teden imam zaradi službe in obveznosti tako naporno, da zvečer samo še padem v posteljo. Zadnje čase si kar večkrat zaželim, da bi bila tri dni sobota, da bi se stiskala na kavču, jedla sladoled in da bi bila moja edina skrb ta, katero serijo si bom pogledala. Da ne bom preveč odplavala..khm.. tiramisu. 😉

tiramisu 1

Pa si poglejmo recept:

FIT TIRAMISU v lončkih

Sestavine za osnovo (za 6 mini lončkov):
– 100g mletih mandljev (del tega lahko nadomestiš tudi z moko, če želiš zmanjšati delež maščob)
– 20g naravnega brezkaloričnega sladila Sugarsweet 1:2 (če nimaš/ne želiš sladila uporabljati, ga brez težav lahko nadomestiš s sladkorjem, le količino podvoji)
– 20g kokosovega olja
– 1 jajce
– 1 žlička pecilnega praška
– 2 žlici mleka (navadno, sojino, ovseno,..)

Sestavine za kremo: 
– 2 lončka grškega jogurta
– 1-2 žlici sladke smetane
– merica whey beljakovin in/ali poljubna količina naravnega brezkaloričnega sladila Sugarsweet 1:2

+ skuhaj skodelico kave

tiramisu 4

Postopek:
1. Pečico ogreješ na 175 stopinj. Zmešaš vse sestavine za osnovo in vliješ v pomaščen pekač (velikost cca 15-20cm). Pečeš, dokler ni biskvitni del pečen, 15-30 minut. Meni je vzelo 25 minut, je pa ta del zelo odvisen od velikosti pekača. Predlagam test z zobotrebcem. Ko je biskvitni del pečen, ga ohladimo.
2. Z metlico ali mešalnikom zmešamo sestavine za kremo.
3. Ohlajen biskvit razkosamo in obložimo dno lončkov. Če takih posodic nimaš, lahko uporabiš tudi npr. dva večja kozarca, možnosti je res neskončno 😉 Biskvit preliješ z ohlajeno kavo, da se čim bolj navlaži in nato nanj naložiš kremo. Okrasiš s kavo.

Hranilna vrednost (za 1 tiramisu):
202 kCal
14g M
7g OH
15g B

Naj ti tekne! Če tiramisu preizkusiš, bom vesela tvojega odziva 😉 Ne pozabi ga deliti na družabnih omrežjih z oznako #pekoholik! 😉