sladice

Sladoled Piña Colada

25. 8. 2015 — by Natasa R0

main

sladice

Sladoled Piña Colada

25. 8. 2015 — by Natasa R0

Beljakovinski sladoled brez sladkorja in alkohola.

Danes sem si že kar zjutraj pri zajtrku zaželela sladoled in to ne kar katerega koli! Ob pitju kavice in brskanju po instagramu sem naletela na nov okus ameriškega sladoleda – pina colada. Najprej sem seveda morala spet pojamrati, zakaj Američani dobijo vse dobrote, mi pa ne. Ne vem zakaj, ampak ta slika me je spomnila na moja srednješolska leta, ko sem oboževala sladoled znamke Carte d’Or in si dostikrat po pouku za malico privoščila kar celo banjico.Verjetno mi ni treba posebej poudarjati, da mi kaj takega danes niti slučajno ne pade na pamet. Ok, v bistvu lažem, včasih me še vedno zanese, priznam, ampak načeloma se ga trudim jesti v normalnih količinah. Sladoled mi celo dopoldne ni dal miru in po treningu sem se odpravila v bližnjo trgovino, da sem si kupila zamrznjen ananas (+ še 10 stvari, ki jih definitivno nisem rabila, ampak to je že druga zgodba..). Za pripravo sladoleda sem potrebovala natanko minuto, pa še zdrav je. Sadje mora biti zamrznjeno, ker drugače sladoled ne bo kremast. Če vam ananas ni všeč, ga lahko zamenjate s katerim drugim sadežem; preizkušeno se odlično obnese tudi mango.

Glede na to, da se za vikend ponovno napovedujejo poletne temperature (upam, da napoved niso zgrešili, ker je medtem, ko to pišem, ravno začelo liti kot iz škafa), vam bo recept nedvomno prišel zelo prav. Pa tudi če bo deževalo, kdo pa ne mara sladoleda? Sploh takega, ki si ga lahko privoščimo na dieti in zanj niti ne potrebujemo ice-cream makerja.

Sestavine (za 1 osebo):
– 100g zamrznjenega ananasa
– 100ml mleka (ovseno, riževo, navadno,…)
– merica (30-35g) proteinov (uporabila sem okus kokos)
– 10g nastrganega kokosa
– nekaj ledenih kock
SugarSweet SunStevia – naravno brezkalorično sladilo po okusu, v mojem primeru 5 žlic, ker uporabljam verzijo “Soft”. Če sladila nimate, ga lahko nadomestite z navadnim sladkorjem

Postopek:
1. Vse sestavine zblendamo, da nastane gosta masa.
2. Ne varčujemo pri uporabi sladila!
3. Okrasimo z naključnim kosom sadja, v mojem primeru z limeto, ker sem ananas že uporabila za recept in mi na kraj pameti ni padlo, da bi si ga prihranila za sliko. Počakamo vsaj toliko, da naredimo kakšno fotko za na fb/instagram, jaz sem se komaj zadržala. 🙂
4. Uničimo.

Sklepam, da verjetno nisem edina, ki je na dieti, in ji je padel cuker. Če ste moj recept za sladoled preizkusili, bom vašega komentarja izredno vesela.

[print_link]