prigrizki

Rafaelo namaz brez sladkorja

3. 12. 2015 — by Natasa R0

main

prigrizki

Rafaelo namaz brez sladkorja

3. 12. 2015 — by Natasa R0

Najboljši Rafaelo namaz, ki je brez sladkorja in ima nizko vsebnost ogljikovih hidratov.

Če imaš rad/a kokos, je tale namaz prav zate! Rafaelo namaz je brez sladkorja, vsebuje zelo malo OH in veliko zdravih maščob.Na sliki je rafaelo namaz.

Tale post bo zelo kratek, ker sem od navdušenja čisto neučakana, da recept čim prej objavim 😉

Rafaelo kroglice obožujem (kdo jih pa ne?), a si jih zaradi visoke vsebnosti sladkorja ne privoščim prav velikokrat. Res mi ni vseeno, kaj dam vase in v predelavah manj zdravih sladic v bolj zdrave naravnost uživam. Že nekaj časa sem razmišljala o namazu, ki bi bil kot nekakšna mešanica med meni zelo ljubim kokosom, vanilijo in maslom iz oreščkov iiiiin… nastal je tale Rafaelo namaz. Za pripravo, poleg sestavin seveda, potrebuješ le blender in nekaj potrpežljivosti. Na tem mestu bi par besed namenila še kokosovemu olju, ki ga potrebuješ za izdelavo tega masla. Nikar ne zamenjuj kokosove masti s kokosovim oljem. Kokosova mast izgleda takole, nima okusa in vonja po kokosu in v trgovinah se jo lahko kupi precej ugodno. Te vrste masti za ta recept ne uporabljaj, jaz jo zaradi pomanjkanja arome uporabljam izključno za kuhanje in nikoli v sladkih receptih:

mast

Za na žlico 🙂 in za namaze jaz uporabljam deviško kokosovo olje, ki se dobi za nekoliko višjo ceno in je neprimerljivo boljšega okusa, vonja, skratka že sam po sebi ima okus božanski, čisto po kokosu. Če želiš, lahko s klikom na sliko produkt naročiš kar preko spleta:

Kokosovo olje - Malinca

V razlike v sestavi teh produktov se ne bi spuščala, želela sem samo poudariti, da recept ne bo izpadel enako, če boš uporabil/a navadno kokosovo mast v kockah.

Zagotavljam ti, da se recept splača preizkusiti. Prepričana sem, da bo Rafaelo namaz postal stalnica tudi pri tebi. O okusu in teksturi sploh ne bi govorila, mislim, da slike govorijo zase 😉 . V svoj namaz sem dodala še malenkost vanilijevih sirotkinih beljakovin mu tako še malo izboljšala hranilno vrednost in okus. Brez slabe vesti si ga lahko privoščiš v zmernih količinah tudi na dieti, saj vsebuje veliko vlaknin in zdravih maščob. Vsebuje samo 3g OH na porcijo, od tega kar 2g vlaknin izvira iz kokosa! Če primerjamo hranilne vrednosti z belimi namazi znanih proizvajalcev, ki vsebujejo približno 10-15g sladkorja na 20g porcijo mislim, da mi je “predelava” odlično uspela.  Če te slučajno še nisem prepričala: priporočam, da si narediš svojega tudi ti in se o njegovem izjemnem okusu prepričaš sam/a!

kokosovo maslo

RAFAELO NAMAZ

Sestavine:
– 170g nesladkanega nastrganega kokosa (lahko tudi kokosov čips)
– 20g orehov pekan (ali katerih koli drugih oreščkov)
– 25g brezkaloričnega naravnega sladila Sugarsweet 1:2, ki je enakovreden 50g sladkorja (ce slučajno želiš namesto sladila uporabiti sladkor)
– par kapljic vanilijeve arome
– ščepec soli (sol je naravni ojačevalec okusa)
– 40g deviškega kokosovega olja (nujno za aromo! te sestavine ne zamenjuj s kokosovo mastjo)
– (neobvezno, če izpustiš, dodaj več sladila/sladkorja) 20g beljakovin v prahu (whey), jaz sem uporabila Biotechov Iso whey zero, okus vanilija

Postopek:
Vse sestavine zmelješ v blenderju. Potreboval/a boš približno 10-20 minut, odvisno od moči tvoje kuhinjske opreme 😉 Vlij v kozarec in serviraj! Ne pozabi zadeve še poslikati in deliti z drugimi na socialnih omrežjih. Shranjuj v hladilniku in porabi v roku enega tedna. Pred uporabo ga lahko za par sekund postaviš v mikrovalovko, da se zmehča.

Hranilne vrednosti za 20g namaza:
– 148 kCal
– 14g M
– 3g OH (od tega kar 2g vlaknin!)
– 3g B

Če ti je recept všeč, si poglej še mojo verzijo Rafaelo torte, ki je prav tako brez sladkorja (in moke) in jo najdeš TUKAJ.

Želim ti lep preostanek tedna!

masloooo-2