sladice

Pustni Krofi Brez Sladkorja in z Domačo Malinovo Marmelado

4. 2. 2016 — by Natasa R0

main

sladice

Pustni Krofi Brez Sladkorja in z Domačo Malinovo Marmelado

4. 2. 2016 — by Natasa R0

Ker je danes debeli četrtek, dan debelih in debelih po srcu. Razvajaj se! Moji pustni krofi so brez sladkorja in nepotrebne maščobe, polnjenimi z okusno domačo malinovo marmelado. 

Greš letos kaj v pusta? Jaz sem se odločila, da bom tudi letos nekaj. Sicer ne vem še točno kaj, ampak važen je namen in da se imaš fino. Kakorkoli, včeraj se mi je zgodila ena super zadeva v zasebnem življenju in sem imela občutek, da moram danes malo proslavit. Krofi so vedno dobra ideja! Kljub temu, da izredno rada občasno pohrustam tudi kakšnega manj zdravega, sem se tokrat odločila, da pripravim pustne krofe brez sladkorja, za polnilo pa uporabim domačo malinovo marmerlado brez sladkorja, ki jo lahko tudi ti pripraviš (iz katerega koli sadja) doma v 10 minutah. Meni je to najboljša marmelada, kar sem jih jedla v zadnjem času! Prej je več let nisem kupila, ker večinoma vse vsebujejo enako količino sladkorja kot sadja, torej ogromno. No, moja je čisto brez (z izjemo sladkorja iz malin). Za sladilo nisem prav nič šprala z mojim najljubšim Sugarsweet-om, za gostilo pa sem namesto želatine uporabila kar chia semena. Če slučajno koga zanima recept, lahko objavim v kratkem.

Na sliki so pustni krofi.

Na sliki so pustni krofi.

Da se vrnem h krofom. Priznam, da moji pustni krofi niso ravno krofi v tradicionalnem pomenu besede, so pa po okusu neizmerno blizu. Ker se mi ni dalo packati s kvašenim testom, sem uporabila kar pecilni prašek in malo pogoljufala s pekačem za mafine. Moji pustni krofi so v bistvu krofi-mafini. Krofini. 😛 So pa preverjeno še boljši, kot izgledajo na sliki. Recept gre takole:

PUSTNI KROFI BREZ SLADKORJA IN MAŠČOBE, POLNJENI Z DOMAČO MARMELADO

Na sliki so pustni krofi.
Na sliki so pustni krofi.

Sestavine (za 12 kosov):
– 150g pirine moke
– 50g razmaščene kokosove moke, jaz jo kupujem tukaj
– 50-70g naravnega brezkaloričnega sladila Sugarsweet 1:2
– 1 zvrhana mala žlička pecilnega praška
– 170g (1 lonček) grškega jogurta brez maščob
– 1 dl mleka
– 3 jajca
– 40g stopljenega masla (lahko tudi kokosovo) in še malo dodatno za pekač
– 90g jabolčne čežane brez dodanega sladkorja

Postopek
1. Pečico segreješ na 180 stopinj. V posodi zmešaš obe moki, pecilni in Sugarsweet. V drugi posodi zmešaš mokre sestavine razen masla, torej, jogurt, jajca, mleko in čežano. Obe mešanici združiš in ji na koncu primešaš še stopljeno ohlajeno maslo.
2. Nadevaš v pomaščen pekač za mafine, ki ga predhodno namastiš. Najprej začneš z 1 žlico mase, nato dodaš malo domače marmelade in nato z maso do konca napolniš modelček. Pečeš va 180 stopinj 10-15 minut, samo toliko, da se spečejo. Priporočam test z zobotrebcem.
3. Ohladiš in posuješ z naravnim sladilom v prahu Sugarsweet Soft. Če ga slučajno nimaš pri roki, lahko tudi z blenderjem zmelješ katero koli drugo vrsto istega sladila (jaz sem uporabila kar 1:2, ker drugega nisem imela pri roki). Pustni krofi so najboljši z veliiiiiiiiiiiko posipa!

Hranilne vrednosti (za 1 kos):
200 kCal
15g OH + 4g vlaknin
5g M
6g B

Ni slabo, če vemo, da ima navaden pustni krof približno 3x več maščobe in ogljikovih hidratov.

Naj ti teknejo! Če pa jih pripraviš doma in ti jih uspe slikati preden jih poješ, pa jih objavi s tagom #pekoholik! Tvojih komentarjev bom zelo vesela!

Lep pust ti želim!

Na sliki so pustni krofi.