glavne jedi

Pečen piščanec z limeto & “zoodles”

25. 5. 2015 — by Natasa R0

main

glavne jedi

Pečen piščanec z limeto & “zoodles”

25. 5. 2015 — by Natasa R0

Če si želiš hitrega in lahkega kosila, po katerem nimaš potrebe po dvournem popoldanskem počitku, potem je tale pečen piščanec kot nalašč zate. Prav bo prišel tudi tistim, ki morajo zaradi zdravstvenih ali drugih razlogov omejiti vnos ogljikovih hidratov. Za pripravo so potrebne le osnovne sestavine, ki jih vsebuje vsaka slovenska kuhinja. Če limete slučajno nimaš, jo lahko brez problema nadomestiš z limono. Recept bo nasitil eno lačno osebo, v primeru večjega števila jedcev je treba seveda količine ustrezno prilagoditi.

Sestavine:
– cca 150g fileja piščančjih prsi
– sok 1 limete
– 5-6 strokov česna
– malo olivnega olja
– zelišča po želji
– malo parmezana

– 300-400g bučk
– strgalo za korenje ali lupilec za krompir

Postopek:

1. Iz vseh zgoraj naštetih sestavin v polivinilasti vrečki pripraviš marinado in v njej mariniraš piščančje prsi vsaj pol ure, še boljše je, če to storiš večer prej, da se piščanec res navzame arom. Prsi pečeš na peki papirju v pečici na 230 stopinj, cca 20 minut.
2. Medtem pripraviš bučkine rezance, ki jih narežeš s strgalom za korenje (špageti) ali pa lupilcem za krompir (široki rezanci). Rezanci se lahko jedo surovi, če pa želiš, da so po teksturi bolj podobni pravim testeninam (nekaterim je všeč bolj razkuhana tekstura 😉 ), jih lahko tudi na hitro popražiš v ponvi na kokosovem olju, da se malo zmehčajo.
3. Piščanca serviraš na rezancih in okrasiš z limeto, da izgleda kot iz kuharske oddaje ;).

Kako ti je izpadel moj piščanec? Imaš morda še kakšne predloge? Vsakega komentarja bom zelo vesela. 🙂

[print_link]