sladice

Panna Cotta s Kokosom in Malinami

13. 3. 2016 — by Natasa R0

main

sladice

Panna Cotta s Kokosom in Malinami

13. 3. 2016 — by Natasa R0

Beljakovinska Panna cotta s kokosovim preobratom in malinovim prelivom.

Če si tako kot jaz ljubitelj sladoleda, se ti verjetno neizmerno dopadejo tudi kremaste sladice. Panna cotta, kokos in maline so zmagovalna kombinacija.

Zadnja dva tedna sta bila pri meni kar precej produktivna, kar se mojega pekoholičarskega ustvarjanja tiče. V ponedeljek sem se udeležila dogodka z dobrodelnim pridihom, ki ga je organizirala čokolada Gorenjka in vtisi so super! Spoznala sem še dve blogerki, Urško in Tino, ki prav tako kot jaz ustvarjata čudovite recepte in imela sem priložnost speči torto z vrhunskimi Gorenjkinimi sestavinami. Iz Gorenjkinih čokolad smo spekle vsaka svojo tortico, naše izdelke pa so naslednji dan odnesli v ljubljansko porodnišnico, kjer so z njimi pocrkljali babice in medicinske sestre. Že ob prihodu v kuhinjo, kjer smo pozneje blogerke ustvarjale, nas je pričakala gora okusnih čokolad in verjetno mi ni treba posebej poudarjati, da sem se domov “odkotalila” precej sita…. 😀 Evo, še ena slikica sledi.

12440314_204737609885756_5146561319707125842_o

 

Dva dni za tem sem sodelovala pri marketinških delavnicah za blogerje, ki sta ju organizirali Iva Gruden in Mateja Delakorda v okviru Ljubljananjam. Predavala sem o tem, kako družbene medije kar najbolje izkoristiti sebi v prid in si z njimi pomagati pri promociji bloga. Zelo sem bila pozitivno presenečena nad visoko udeležbo in sodelovanjem in res upam, da so (ste) udeleženci od delavnice odnesli kar največ. Če se vam kljub vsemu poraja še kakršno koli vprašanje, ste seveda vabljeni, da mi pišete in vam bom poskusila čim prej odgovoriti. Res upam, da se bo v prihodnje organiziralo čim več takih dogodkov, saj je znanje te vrste res neprecenljivo, če želiš, da tvoj blog opazijo. Hvala še enkrat vsem, ki ste prišli!

Današnji dan je bil zame relativno len in neproduktiven. Najprej sva s fantom želela iti na sprehod v mesto, pa naju je ustavil dež. Verjetno mi ni treba posebej poudarjati, da je deževati nehalo nekaj minut za tem, ko sva prišla domov. Kakorkoli, odločila sem se, da nekaj spečem. Preizkusila sem dva recepta za beljakovinske mafine, pa se mi nobeden ni posrečil. Že prejšnji vikend sem eksperimentirala z različnimi pecivi, pa se mi nekako nič ni izšlo tako, kot bi si želela. Malo imam na sumu pečico, da mi nagaja. Sicer je še malo prehitro, da bi delala neke zaključke, ampak ni ravno tipično zame, da bi se mi kar trije recepti po vrsti vsi ponesrečili. Mogoče imam krizo. Vsa tečna sem se pridružila fantu pri gledanju serije House of Cards, ampak želja po sladkem je ostala, tako da sem se odločila, da poizkusim še enkrat in upala, da gre v tretje rado. 😀

Izbrala sem sladico, ki je ena izmed najlažjih za pripravo. Panna cotta je že od nekdaj bila ena izmed mojih priljubljenih pregreh, še posebej v vročih dneh, ko potrebuješ osvežitev. Jaz seveda ne bi bila jaz, če ne bi želela narediti spet vsega po svoje. Panna cotta, ki sem jo pripravila ne vsebuje sladkorja, pripravljena pa je s kokosovo smetano, ki je že nekaj mesecev tičala v kotu hladilnika in čakala, da jo uporabim za kokosov curry… no, ni ga dočakala, je pa bila uporabljena za boljši namen. 😀 Naj omenim še to, da je Panna cotta zelo primerna tudi za tiste, ki ste na low carb dietah. Ena porcija namreč vsebuje samo 1g OH.

Panna cotta 2

Panna cotta 3

Panna cotta 5

Na sliki je panna cotta.

[wp_ad_camp_1]

Panna cotta s kokosom in malinami (za približno 6 porcij in pol 😉 )

Sestavine:
– 200ml kokosove smetane (lahko seveda tudi navadno, samo potem ne bo kokosova Panna cotta 😀 )
– 300ml nesladkanega mandljevega mleka
– 20g naravnega brezkaloričnega sladica Sugarsweet 1:2
– 1 mala vrečka želatine, ki jo pripravimo po navodilih iz vrečke
(neobvezno) merica sirotkinih (whey) beljakovin – uporabila sem okus kokos

– sveže/zamrznjene maline ali drugo jagodičevje

Priprava:
1. Želatino namočiš po navodilih iz vrečke.
2. Vse preostale sestavine zmešaš in vliješ v posodo. Dodaš še želatino in mešanico počasi segrevaš na majhnem ognju, da se želatina raztopi. Pazi, da ne zavre!
3. Ko se želatina do konca raztopi, mešanico vliješ v majhne posodice. Ohladiš v hladilniku za 2-3 ure.
4. Za preliv na štedilniku zavreš maline z nekaj žlicami sladila Sugarsweet in z njimi preliješ Panna cotte. Potreseš s kokosom.

Panna cotta 1

[wp_ad_camp_1]

A sem edina, ki komaj čaka poletje? 😉

Pa še hranilne vrednosti (za 1 lonček brez preliva):
75 kCal
6g M
1g OH
5g B

Če ti recept uspe, kar ti nedvomno bo ;), bom zelo vesela, če ga deliš z mano na družbenih omrežjih. Ne pozabi na tag #pekoholik.