Pozdravljen, december! Sezona praznične peke se je pravkar pričela in zdravi OREO krofi so naravnost odlični za razvajanje tvojih najbližjih. Poglej si, kako enostavni so za pripravo!
Kljub temu, da je sezona maškar še kar deleč, meni to ne predstavlja nobene ovire, da se ne bi lotila sladice z Oreo okusom. Oreo krofi so (vsaj pri meni) vedno v sezoni in res ne poznam človeka, ki ne bi maral teh dekadentno čokoladnih piškotov, ki so že pred nekaj leti obnoreli svet. A si jih že preizkusil/a v kombinaciji z mlekom? Če še nisi, zamujaš! Jaz jih pomakam kar v ovseno mleko in res so naravnost božanski. Piškot se ti kar stopi v ustih. Na internetu sem zasledila celo orodje, s katerimi si to opravilo olajšaš, morda ideja za božično darilo 😉
Naj se vrnem k bistvu te objave. Te zanima sladica, ki izgleda pregrešno, ima okus po Oreo, je čokoladna kot Oreo, izgleda kot krof, a to v resnici ni, izgleda nezdravo, a je še vseeno skrivno zdrava? Če sem te prepričala, beri dalje:
– pečeni so v pečici in ne v olju
– mlečna glazura ima okus po belem polnilu Oreo piškotov. Potreseni so s koščki piškotov.
– vsebujejo nesladkan kakav in so slajeni s sladilom brez kalorij
– za pripravo so popolnoma enostavni
– narejeni so brez “neobičajnih” sestavin
– vsi “poskusni zajčki” so zaradi njihovega videza bili prepričani, da so popolnoma nezdravi 🙂
– zmanjkalo jih je v pol ure
Upam, da je argumentov dovolj.
OREO KROFI
Sestavine (za cca 7 kosov):
– 60g pirine moke
– 15g nesladkanega kakava
– 2 žlički pecilnega praška
– ščepec soli
– 2 žlici stopljenega kokosega masla ali navadnega olja
– 25g sladila Sugarsweet 1:2 ali 45-50g sladkorja
– 50g nesladkane jabolčne čežane
– 1 dl mleka
– 10g stopljenega masla + malo še dodatno za pekač
– 200g kremnega sira (uporabila sem Lidlovo lahko Goldesso) + sugarsweet ali sladkor po okusu + (neobvezno) 2 zdrobljena OREO piškota (v tem primeru bo seveda recept “skoraj” brez sladkorja 🙂 )
Postopek:
1. Pečico segreješ na 175 stopinj.
2. Vse sestavine zmešaš in vliješ v pomaščen pekač za krofe. Oreo krofi se odlično obnesejo tudi v modelčkih za mafine, če tistih za krofe slučajno nimaš pri roki.
3. Pečeš 12-15 minut, moji krofi so potrebovali točno 13. Priporočam test z zobotrebcem.
4. Kremni sir zmešaš s sladilom ali sladkorjem in premažeš krofe. Potreseš še z zdrobljenimi OREO piškoti.
Hranilne vrednosti za 1 krof:
136 kCal
8g M
11g OH
7g B
Samo 11g OH na krof res ni slabo in lahko si ga privoščiš tudi, če si na low carb dieti. V tem primeru za premaz uporabi kar polnomasten sir.
Če recept preizkusiš, ga deli na družabnih omrežjih z oznako #pekoholik. Kakršnih koli odzivov bom zelo vesela <3