sladice

Kinder Pingvin brez sladkorja in moke

17. 4. 2016 — by Natasa R0

main

sladice

Kinder Pingvin brez sladkorja in moke

17. 4. 2016 — by Natasa R0

Domači Kinder Pingvin brez sladkorja in moke, ki po okusu brez težav prekaša kupljenega.

A je še kdo od vas kot otrok tega pojedel na tone? Prav spomnim se, kako sem vsakič, ko smo s starši v trgovini kupovali hrano, v voziček nametala različne čokoladice; Kinder Pingvin, Maxi King, Milch Schnitte,.. je bilo treba vse poskusit. Vzela sem jih pa vedno 7, “da bo za vsak dan ena”, sem obljubljala mami. Na koncu smo s sestrami pojedle vse še isti dan. 😀

Kinder pingvin je okusna sladica, ki jo obožujejo tako otroci kot tudi veliki otroci. Sebe dandanes štejem v drugo kategorijo. 🙂 Ideja za tale recept se mi je porodila ob gledanju televizije, ko sem se že stotič jezno pritoževala nad eno in isto reklamo za to okusno čokoladico. Kinder pingvin kot čokoladica brez sladkorja se je na prvi pogled zdela zelo tvegana operacija, saj iz izkušenj vem, da ko v biskvitu navadno moko nadomestiš s kokosovo, postane vse skupaj nekoliko bolj suho. Pri tortah to ne predstavlja težave, saj biskvit preprosto namočiš, nisem pa si točno predstavljala kaj bom naredila pri pingvinčku. Na koncu sem se odločila, da del kokosove moke zamenjam z mandlji in biskvit je izpadel fe-no-me-na-lno. Tako sočen je, da niti v sanjah ne bi uganila, da ne vsebuje navadne bele moke.

Takoj, ko sem pojedla prvi kos Kinder Pingvina mi je postalo kristalno jasno, da ga preprosto MORAM deliti s teboj. Spekla sem ga v soboto zvečer, ko pa sem danes zjutraj Kinder Pingvin želela poslikati in objaviti na blog, mi je šlo popolnoma vse narobe. Najprej sem ga razrezala tako, kot da sploh ne bi imela noža ali pa kot da da še nikoli ne bi rezala peciva, groza. 😀 Ko mi je končno uspelo narediti tri lepe koščke, sem imela težave s fotoaparatom. Nato s stativom. Prazna baterija. Polna spominska kartica. Kot bi mi nekdo želel preprečiti, da tole končam. 😀 Glede na vse preglavice mi je celo uspelo spraviti skupaj nekaj fotografij in upam, da bodo dovolj, da te prepričajo, da je sladica res vredna priprave. Ker je. 😉

Najboljša stvar pri tej sladici je zame mlečno polnilo, ki sem ga pripravila iz mešanice kremnga sirčka iz Hoferja in smetane za kuhanje, ki vsebuje samo 7% maščobe. Navadne kot ponavadi pri sebi nisem imela, kar na koncu niti ni bilo problematično, saj je krema imela naravnost božanski okus. Če si slučajno na LCHF dieti seveda lahko uporabiš vse izdelke v polnomastni verziji. En košček vsebuje samo približno 12g OH, kar tudi ni slabo! 🙂

Predlagam, da kar skočimo k receptu!

KINDER PINGVIN BREZ SLADKORJA IN MOKE

kinder pingvin

[wp_ad_camp_1]

Sestavine za mali pekač (19x22cm):

biskvit:
– 30g fino mlete kokosove moke (če želiš prispevati tudi meni kak cent zraven za sestavine, jo lahko kupiš TUKAJ) 😉
– 20g mletih mandljev
– 2 celi jajci, ki ju ločiš (rumenjak daš posebej v drugo posodo) + 6 beljakov (cca 190g)
– 6 žlic vrele vode
– polovico vrečke pecilnega praška
– 15g nesladkanega kakava
– 30g naravnega brezkaloričnega sladila Sugarsweet 1:2 (ali 60g sladkorja)

mlečno polnilo (zmešaš v posodi):
– 400g kremnega sira (uporabila sem lahkega – Goldessa Balance iz Lidla)
– 100g smetane za kuhanje (uporabila sem tako, ki ima 7% maščobe – lahko nadomestiš s polnomastno za stepanje)
– 100g naravnega brezkaloričnega sladila Sugarsweet Soft ali 50g Sugarsweet 1:2 (lahko nadomestiš tudi s 100g sladkorja)

čokoladna plast (stopiš na pari ali v mikrovalovki):
– 100g temne čokolade (uporabila sem Cavalier)
– 40g masla

čokoladni preliv (stopiš na pari ali v mikrovalovki):
– 100g temne čokolade (uporabila sem Cavalier)
– 80g smetane za kuhanje (tudi tukaj sem uporabila tisto za kuhanje, 7% maščobe)

Postopek:
1. Pečico segreješ na 175 stopinj. Pekač obložiš s peki papirjem.
2. Najprej zmešaš kokosovo moko, mandlje, kakav, Sugarsweet in pecilni prašek. Beljake stepeš v sneg.
3. V posodici zmešaš rumenjake in vročo vodo, nato gosto zmes dodaš suhim sestavinam.
4. Mešanici dodaš sneg iz beljakov, premešaš.
5. Vliješ v pekač in pečeš približno 20 minut. Po 20 minutah priporočam test z zobotrebcem.
6. Ohladiš in prerežeš na 2 enaka dela.
7. Za mlečno polnilo zmešaš kremni sir, smetano in Sugarsweet, za čokoladno plast stopiš 100g čokolade in 40g masla.
9. Zložiš skupaj: najprej prva plast biskvit, nato polovico mešanice za mlečno polnilo, nadaljuješ s čokoladno plastjo. Postaviš v hladlnik, vsaj za nekaj minut, da se čokolada strdi in da lahko nadaljuješ. Dodaš še drugo polovico mlečnega polnila, nato drug del biskvita in na koncu preliješ s čokoladnim prelivom, ki ga pripraviš iz 100g čokolade in 80g smetane za kuhanje.

kinder pingvin (4)

kinder pingvin (2)

kinder pingvin (3)-2

[wp_ad_camp_1]

Yaaay, Kinder Pingvin je pripravljen! Edina naloga, ki ti še preostane, je ta, da ga zmažeš! Ne pozabi ga deliti s svojimi najdražjimi in pa na družbenih omrežjih s tag-om #pekoholik. Za tiste, ki boste to storili, v kratkem pripravljam prav posebna darila. Več informacij kmalu. 😉

Naj ti domači Kinder Pingvin prijetno posladka tale čudovit zaključek tedna. Če pa ti potem, ko preizkusiš pingvinčke čokolade še ni zadosti, ti predlagam, da se lotiš tudi moje čokoladne torte brez sladkorja in moke, ki jo najdeš tukaj.