zajtrki

Vaflji z banano, kokosom in javorjevim sirupom

8. 11. 2015 — by Natasa R0

main

zajtrki

Vaflji z banano, kokosom in javorjevim sirupom

8. 11. 2015 — by Natasa R0

Vaflji na 101 način, tudi za manj spretne v kuhinji.

Ni ga lepšega kot to, da te že zjutraj zbudi toplo jesensko sonce. Dan postane še lepši z okusnim zajtrkom. Danes sem se odločila, da si osvežim spomin na brezskrbne osnovnošolske dni, ko nam je mami vsak vikend za zajtrk pripravila palačinke. Ko sem bila sama že dovolj stara, da sem znala uporabljati štedilnik sem poskusila z vaflji, ki so me preprosto prevzeli še bolj kot klasične palačinke.

Nikoli ne bom razumela ljudi, ki izpuščajo zajtrk, saj je prav ta jutranje obred meni najlepši del dneva! Ravno včeraj smo kupili nov opekač za toaste, ki vsebuje tudi snemljivo ploščo za peko vafljev. Vaflji so v številnih deželah priljubljena ulična hrana, a znajo biti velikokrat zelo težki in kalorični. Vaflje imam res rada in bi jih lahko jedla vsakodnevno, a žal zaradi pomanjkanja časa to ni mogoče. Pred kratkim sem odkrila rešitev, in sicer, za svoje vaflje uporabljam mešanico za palačinke P28 Pancake mix, ki je narejena iz ajdove moke, je brez aditivov in umetnih sladil, ima pa tudi višjo vsebnost beljakovin in zato nasiti za dlje časa. Pripravljena mešanica naredi recept izredno enostaven in hiter, brez slabe vesti pa so lahko vaflji vsakodnevno na našem jedilniku, če si tega seveda želimo. Jaz sem svoje že tako okusne vaflje dopolnila s svežo banano in nastrganim kokosom, na koncu pa sem jih še prelila z javorjevim sirupom brez sladkorja. Zajtrk je bil božanski, predvsem pa zelo nasiten.

Sestavine:
– merica P28 Pancake mix ali katerega drugega miksa za palačinke
– 120ml vode
– 60g banane
– kokos
– sirup

Postopek:
Mešanico za vaflje z vodo zmešaš v posodici (mikserja ne potrebuješ, le nekaj malo bolj agresivnih gibov z žlico :P)  in spečeš v opekaču za vaflje. Okrasiš z banano in kokosom ali katero drugo tvojo najljubšo kombinacijo in na koncu preliješ z medom ali sirupom. Njami!

Hranilna vrednost za 2 vaflja:
– 240 kCal
– 36g OH
– 4g M
– 15g B

Poznaš omenjeno mešanico in kako se ti zdi? Kakšne kombinacije imaš rad/a? Tvojega odziva bom zelo vesela.

Pa še namig za morebitne predstavnike moškega spola, ki morda berejo to objavo: Ni lepšega, kot če presenetite svojo najdražjo z okusnim zajtrkom, punce bomo izredno vesele, če nas boste kdaj zjutraj takole razvajali. Ravno zaradi svoje enostavnosti je recept zelo priročen in res nimate izgovora, da se ga ne bi lotili. 😉

Na sliki so beljakovinski vaflji