Poletja še zdaleč ni konec, prav tako pa ne pisanja mojega bloga. Recept za jogurtove sladoledne lučke brez sladkorja najdeš v nadaljevanju, moje pojasnilo odsotnosti pa tudi.
No, tole pa je nerodno. Namreč, kar dva meseca me ni bilo na spregled. Nekateri ste mi že pisali, če sem slučajno zaključila. Daaaaleč od tega! Ni me minilo peči, pravzaprav sem se celo poletje sladkala z zdravimi slaščicami, ravno tako ni mi še zmanjkalo idej za blog. Čisto preprosto je, vzela sem si blogerski dopust. In si dala kar malo duška, ker ta dopust ni ravno omejen in si ga lahko privoščim kadarkoli. Upam, da mi oprostiš. Se bom potrudila oddolžiti z novimi recepti.
Pravzaprav mi je željo po ponovnem bloganju vzbudila prav kavica s Tjašo, blogerko Fit&Sweet, ki sem jo ta teden končno spoznala v živo. Ni lepšega kot se družiti s tistimi, ki jih navdušujejo enake stvari in s katerimi imaš veliko skupnega. Res upam, da kmalu ustvariva kak recept skupaj, blogerska scena se v Sloveniji kar dobro razvija in res upam, da se bo tako tudi še nadaljevalo.
Kako sem sicer preživela poletje? Precej delavno, a hkrati aktivno v naravi. Na dopust sem odšla že precej zgodaj, konec junija, na svojo preljubo Kefalonijo, malo sem se oglasila tudi v Premanturi in obiskala prekrasen, a nečloveško natrpan Kamenjak, nato pa sem vikende in podaljšane vikende izkoristila za manjše izlete v hribe, ki so me v zadnjem času naravnost navdušili. Da ne bo pomote, prav rada hodim v fitnes, ampak čez gorski zrak in čudovito naravo ga pa ni. Pika. Moja velika želja je iti v kratkem še na Triglav, tako da zbiram nasvete o tem, katera izmed gorskih poti, ki vodijo tja je najlepša. Če imaš kak predlog, kar na plan z njim.
Danes sem se lotila enega izmed najbolj enostavnih receptov, doma narejenih sladolednih lučk, ki sem jih pripravila samo iz treh sestavin: grškega jogurta, nektarin in brezkaloričnega sladila Sugarsweet 1:2. Recept kot tak je nastal predvsem zaradi tega, ker je bila moja zaloga sestavin precej revna, če se lahko tako izrazim. A nič zato, vedno se kaj najde. Imela sem ogromno sladkih nektarin, če so take tudi tvoje, verjetno niti sladila na potrebuješ, a ker sem bolj sladkosnede sorte, z njim nisem prav nič “šparala” :D. Če nektarin slučajno nimaš pri roki, dam roko v ogenj, da bi se tudi drugo sadje v tej vlogi obneslo prav super.
Za jogurtove sladoledne lučke sem uporabila kalupe, ki mi jih je kot darilo poslala Anja iz Mojmuffin.si, ki me je že parkrat presenetila z darilci in sem ji res neizmerno hvaležna, saj po pravici povedano čisto preveč zapravim za izdelke te vrste. Res dober občutek, ko veš, da nekdo ceni tvoje delo in te pri tem podpira. Kalupe res toplo priporočam, kot vidiš na slikicah, sladoledne lučke res izgledajo profesionalno in komaj čakam, da jih preizkusim še s kakim drugim, bolj zapletenim receptom.
JOGURTOVE SLADOLEDNE LUČKE
Sestavine:
– 100g grškega jogurta (maščobni delež ni pomemben, bo pa tisti z več maščobami omogočil bolj kremno strukturo) ali 100g ego quarka
– 2 nektarini narezani na kocke
– 20g naravnega brezkaloričnega sladila Sugarsweet 1:2
Postopek:
Nektarine s pomočjo blenderja zmeljemo v kašo. Primešamo jogurt in sladilo ter vlijemo v kalupe. Zamrznemo za 3 ure. Sila enostaven recept, ki ti da veliko prostora za kreativnost. Jaz se bom jutri izživljala, ko pridem do odprte trgovine in spet nakupim goro sestavin. 😉
Bodi v cvetju in kmalu se slišimo!