sladice

Ferrero Rocher Torta

28. 2. 2016 — by Natasa R0

main

sladice

Ferrero Rocher Torta

28. 2. 2016 — by Natasa R0

Bogata, čokoladna, čokoladna in še enkrat čokoladna. Ferrero Rocher torta brez moke in skoraj brez sladkorja je božanskega okusa in pusti močan vtis. Sicer pa mora biti ena izmed najlažjih tort za pripravo. Te zanima, zakaj?

Najprej bi se rada spet opravičila za krajšo odsotnost. Ne bom si izmišljevala izgovorov, ker jih pravzaprav nimam. Kot ponavadi je bil razlog ta, da sem imela ogrooomno dela. Obljubim, da je bil tale recept vreden čakanja.

V sredo 9. marca bom imela manjše predavanje na delavnicah za bloggerje na temo digitalnega marketinga. Vljudno vabljeni vsi, ki bi vas morda zadeva zanimala! Jure Knehtl bo predstavil spletni marketing v okviru blogganja, jaz pa bom odprla bom temo pomena družabnih omrežij za razvoj bloga. Sodelujočim bom predstavila svoje izkušnje in upam, da bom morda lahko tudi pomagala komu, ki je še na začetku poti. Sicer pa daleč od tega, da sem strokovnjak na tem področju; tudi jaz se še učim in nenehno eksperimentiram. Ravno iz tega razloga komaj čakam, da se tam srečamo, skupaj predebatiramo zadeve in se naučimo kaj novega ;).

No, zima se počasi končuje in tudi jaz bom tako kot večina nekaj prihodnjih mesecev namenila temu, da izgubim kak kilogram, ki sem si ga nabrala čez zimo. Nič hujšega, a vseeno nisem tam, kjer bi si želela biti. Sedaj, ko se mi življenje počasi umirja in se navajam na nov službeni ritem, bo vse skupaj lažje. Tudi športno aktivnost sem ustrezno prilagodila na svoj novi urnik in opažam, da imam veliko več energije odkar sem spet začela redno trenirati 4x tedensko. Najbolj me je razveselilo to, da sem kljub prekinitvi v fitnesu še kar v redu držim in sem ta teden celo postavila nov osebni rekord pri deadliftu – 80 kg 4×6. Excited! 😉

Tudi pri prehrani bi rada malo omejila predvsem sladke in slane kupljene zadeve, po katerih posegam, kadar nimam ničesar pripravljenega v hladilniku 😉 Kljub temu, da sem zagovornik “vsega v normalnih količinah” opazim, da mi zdrava prehrana z minimalno sladkorja pomaga do boljših treningov. Sladice kot je tale tortica bodo na mojem spomladanskem jedilniku kar stalnica, saj sem res neizmerno sladkosneda in večinoma kar rabim dnevno dozo 😀 Si za to, da gremo kar k današnji sladici?

Na sliki je ferrero rocher torta.

 

Ferrero Rocher torta, ki ti jo predstavljam danes je pravzaprav pripravljena po receptu, ki je sposojen od mati mojega fanta in sem ga seveda predelala po svoje. Odlikuje jo več značilnosti, in sicer: preprosta priprava, ledena dekadentno-čokoladna krema in božaaaanski okus. Odlično se prileže po kosilu, ker pa je zelo bogata, je en košček res čisto dovolj. V veliki meri je to zaradi tega, ker ne vsebuje moke, vsebuje pa nekaj več maščob, ki so zelo nasitne. Ravno iz tega razloga je tortica primerna tudi za tiste, ki ste na low carb dieti. Pa si poglejmo kar recept:

Na sliki je ferrero rocher torta.

Ferrero Rocher torta brez moke in skoraj brez sladkorja

Sestavine (za tortni model klasične velikosti):
Spodnja plast:
– 200g mletih lešnikov
– 5 beljakov
– 50g naravnega brezkaloričnega sladila Sugarsweet 1:2 ali 100g sladkorja
– par kapljic vanilijeve arome
– cca 0.5 dl mleka

“Ledena” plast
– 6 rumenjakov
– 300-500g temne čokolade (uporabila sem kar svojo najljubšo čokolado Cavalier s stevio) + enaka količina smetane (količina je odvisna od želene debeline torte, jaz sem uporabila kar 500ml, ker sem želela, da je višja).. če uporabljaš zelo temno čokolado, dodaj še nekaj sladila ali sladkorja, da ne bo zadeva preveč grenka
– do 0.5 dl vode

Za posip:
lešniki, mleti lešniki, koščki čokolade, ipd.

Postopek:
Najprej pripraviš spodnjo plast in sicer tako, da jajca ločiš in beljake stepeš v sneg, nato pa jih primešaš k mešanici lešnikov in sladila. Spečeš v tortnem pekaču na 175 stopinj približno 20 minut. Ohladiš in navlažiš z mlekom. Za ledeno plast na pari stopiš temno čokolado skupaj z rumenjaki ter vodo in dobro premešaš. Mešanico nekoliko ohladiš nato pa ji dodaš še smetano, ki jo pred tem stepeš. Vliješ na ohlajen biskvit in postaviš v hladilnik za vsaj 3 ure. Na koncu torto preliješ še s čokoladnim prelivom, ki ga pripraviš iz 150g čokolade, ki ji primešaš malo smetane, posuješ z lešniki in okrasiš. Ohladiš in torta je pripravljena! Kot si verjetno že opazil/a, je torta skoraj brez sladkorja (količina sladkorja je namreč odvisna od čokolade, ki jo uporabiš). Priporočam čim temnejšo čokolado, da dobi res pravi čokoladni okus. Sicer pa, mislim, da slike govorijo zase.

Na sliki je ferrero rocher torta.

Na sliki je ferrero rocher torta.

Na sliki je ferrero rocher torta.

Na sliki je ferrero rocher torta.

Naj ti tekne! Če pa se odločiš bo Ferrero Rocher torta tudi pri tebi na jedilniku, bom zelo vesela kakšne fotke! Ne pozabi tudi na hashtag #pekoholik.

Želim ti lep preostanek nedeljskega popoldneva in čim bolj uspešen začetek delovnega tedna! 😉