Že od nekdaj so me pritegnile različne čokoladne kombinacije, danes pa sem prvič poizkusila nekaj drugega, in sicer čokolado s čilijem. Rezultat? Navdušena! Izdelek sem poimenovala čokoladne ladjice.
Tako, kot je tudi primerno za poletne dni so ladjice bolj “hladne” narave, ponašajo pa se tudi s tem, da ne vsebujejo sladkorja in imajo visoko vrednost vlaknin.
Sestavine za osnovo:
– pekač za mafine
– 50g mletih mandljev
– 50g ploščic WASA (najboljši je okus “fibre”)
– 1 žlico masla
– 50ml mleka (jaz sem uporabila ovseno)
Sestavine za kremo:
– 250g grškega jogurta, skute ali kremnega sira
– 10g nesladkanega kakava
– stevia po okusu, jaz sem uporabila sladilo Sugarsweet Soft, ki ga lahko dobite tukaj.
– ščepec čilija
– sveže maline
Postopek:
1. V blenderju zmešaš vse sestavine in mešanico porazdeliš med 5 modelčkov za mafine, ki jih predhodno namastiš z maslom ali oljem.
2. Pečeš cca 12 minut na 175°C. Ko so ladjice pečene jih je treba dobro ohladiti in šele nato jim lahko dodaš kremo.
3. V posodi zmešaš vse sestavine za kremo (razen malin) in z njo napolniš ohlajene ladjice. Okrasiš s svežimi malinami in čokoladne ladjice so pripravljene.
Hranilne vrednosti (1 ladjica):
174 kcal
10g OH (od tega kar 3g vlaknin)
10g M
10g B
Mojih je že zmanjkalo!
[print_link]