sladice

Browniji brez moke in sladkorja

29. 5. 2016 — by Natasa R1

main

sladice

Browniji brez moke in sladkorja

29. 5. 2016 — by Natasa R1

Trikrat hura za poletje! Prihod tega čudovitega letnega časa sem proslavimo z dvojnočokoladnimi browniji brez moke in sladkorja, ki jim dodamo jagode in kokos. Mmmmm.

In kako veš, da je prišlo poletje? Ko jagode dobijo poln okus. 😀

HAIR GETS LIGHTER. SKIN GETS DARKER. WATER GETS WARMER. DRINKS GET COLDER. MUSIC GETS LOUDER. NIGHTS GET LONGER. LIFE GETS BETTER. SUMMER:)

Na sliki so browniji.

Tudi sama sem ena izmed tistih ljudi, ki že marca nestrpno pokupijo sveže jagode, ki pa se na koncu izkažejo kot čisto zanič, popolnoma brez okusa in vodene. Vsako leto je enako, a preprosto ne morem si pomagat. Iiin končno sem dočakala svojo sezono.

Ta teden sem ugotovila, da imam nov hobi (o, ne.. kot da jih še nimam dovolj :D).

Popolnoma sem se “zaposlila” z urejanjem svojega (sicer majhnega, ker živiva v bloku) vrtička. Kdo bi si mislil, da se bom kdaj navdušila za vrtnarjenje. Jaz, Nataša, ki prihajam iz hiše in v vsem tem času, ko sem bila doma, vrta niti povohala nisem. Naprej je bil tudi najin kar precej dolgo časa čisto nedotaknjen, saj si kar nekako nisva uspela vzeti časa, preprosto nisva vedela, kako naj se ga lotiva. Počasi je postajal že pragozd.:) Hvala bogu za internet in lastnico najinega stanovanja, ki nama je z družino priskočila na pomoč, da smo postorili najbolj nujne zadeve in da je vrt dejansko začel postajati podoben vrtu. Malo zatem sva s fantom posadila jagode, nato spet nekaj časa nič, ker je konec aprila še celo snežilo. Na nekega lepega popoldneva ta teden pa sem med gledanjem televizije pomislila, da bi bilo veliko bolj produktivno, če se le malo lotim zunanje okolice. S fantom sva pokosila, zasadila sadike zelenjave in začimb, populila plevel, pometla… seveda ne vse v enem dnevu, vsak dan po malo. V trenutku se je aktivnost, ki je sprva delovala kot “le še en opravek” postala nekaj, v čemer neizmerno uživam. Prav terapevtsko deluje name in super me sprošča, saj vsak dan lahko postoriš kako malenkost.

Danes sva se odpravila na izlet na Blegoš in ob prihodu domov naju je čakalo presenečenje. Pogledala sva na vrt in oba postala čisto histerična, ko sva ugotovila, da se nama je prva jagoda, ki je bila zjutraj še zelena, obarvala v rdečo.
NAJINA PRVA JAGODA!!!
Solidarno sva si jo razdelila. 😀

Začetek letošnjega poletja praznujeva s čokoladnimi browniji brez moke in sladkorja. Najboljši. Ne bodo ti pokvarili diete tudi če si na low carb prehrani, saj vsebujejo le 1g OH in 5g vlaknin. Ja, prav si prebral/a. 🙂

Na sliki so browniji.

Na sliki so browniji.

Recept pa se glasi takole:

BROWNIJI Z JAGODAMI (BREZ MOKE IN SLADKORJA)

Sestavine:
– 35g stopljenega masla
– 200g temne čokolade Cavalier
– 1 velika žlica nesladkanega kakava
– 30g naravnega brezkaloričnega sladila Sugarsweet 1:2 ali 1 mala žlička naravnega sladila Sugarsweet 1:10
– 1 celo jajce + 1 rumenjak
– 1 žlica vanilijeve arome + 1 žlica ruma

Postopek:
1. Maslo in čokolado stopimo na pari. Ohladimo.
2. V posodi zmšeamo kakav, sugarsweet, jajca, vanilijo in rum. Dodamo masleno-čokoladno mešanico, vlijemo v pekač in postavimo v pečico, ki smo jo prej ogreli na 175 stopinj.
3. Pečemo 22-25 min, jaz sem potrebovala natanko 23, ker imam rada, da so v sredini še malo bolj tekoči.
4. Ko se browniji ohladijo in postanejo nekoliko bolj kompaktni, jih okrasimo. Jaz sem jih premazala kar z namazom Diablo, ki je sladkan s stevio in sem ga kupila v trgovini Fitline. Nato sem dodala še jagode in kokos. Nor okus. Sem pa že sedaj prepričana, da bodo naslednji v kombinaciji meta in čokolada, ki jo tudi obožujem!

A je že konec recepta? Ja, to je to. 😀

Še hranilna vrednost (1 košček od 12, brez namaza in jagod):
105 kCal
9g M
1g OH + 5g vlaknin
2g B

Na sliki so browniji.

Na sliki so browniji.

Na sliki so browniji.

Na sliki so browniji.

Pripravi jih tudi ti, ne pozabi pa slikice deliti tako, da jo označiš s #pekoholik.

Želim ti veliko zdravega čokoladnega sladkanja!

Zaprisežen čokoholik? Pripravi si še mojo čokoladno tortico brez moke in sladkorja, ki jo najdeš tukaj!

  • Klavdija Zevnik

    Zdravo. Kateri diablo namaz si uporabila pri receptu: lešnikov čokoladni ali duo čokoladni? Že vnaprej hvala za odgovor in res pohvale za tako odličen blog in recepte 🙂