prigrizki

“Brezhidratni” low carb vaflji

8. 6. 2016 — by Natasa R0

main

prigrizki

“Brezhidratni” low carb vaflji

8. 6. 2016 — by Natasa R0

Vaflji z najnižjo vsebnostjo ogljikovih hidratov, ki jih pripraviš v 5 minutah.

Pred kratkim sem na Facebooku objavila sliko vafljev, ki sem jih pripravila za večerjo in odzivi so bili neverjetni. Z gotovostjo lahko rečem, da si tale recept že nestrpno pričakoval/a in da se bodo tile low carb vaflji zelo kmalu znašli tudi na tvojem jedilniku.

Sicer imam navado objavljati za vikend, ampak tokrat sem naredila izjemo. Low carb vaflji sicer niso zrasli na mojem zeljniku. Nekaj variacij recepta sem zasledila na Instagramu, nato pa sem se odločila, da jih poskusim še sama. Kot vedno sem bila precej skeptična, saj ne vsebujejo moke, ampak samo beljakovine, jajca in vodo. Vaflji so pa božanski in prav nič suhi, še posebej ko jim dodaš sadje in smetano. Neverjetno? Beri dalje.

Na sliki so low carb vaflji.

Za pripravo potrebuješ 1 (oz. dve) nepoogrešljivi sestavini, in sicer sirotkine beljakovine (whey) in kazein. Če imaš doma slučajno mešanico obeh, potem bo še najbolje, da uporabiš kar to. Jaz je nisem imela, tako da sem obe vrsti beljakovin pač zmešala. Skoraj prepričana sem, da lahko iz enake mase narediš vaflje, debelo palačinko, ali pa mug cake. 😉 Jaz imam sicer vaflje najrajši <3.

Če si na low carb dieti je tole zate dobra novica, vaflji namreč vsebujejo le toliko OH, kolikor jih vsebujejo tvoje beljakovine. V mojem primeru je bilo to 2g, ker sem uporabljala Biotechove.

Da ne bom dolgovezila – tule je recept:

Na sliki so low carb vaflji.

“BREZHIDRATNI” – LOW CARB VAFLJI

Sestavine (za 1 osebo – 4 vaflji):
– 12g caseina (vanilija)
– 20g sirotkinih beljakovin (vanilija)
– 1 celo jajce
– malo vode
– pol žličke pecilnega praška
– pekač za vaflje ali ponev

Postopek:
1. Namastiš pekač za vaflje in ga ogreješ na delovno temperaturo.
2. Kazein, sirotko in pecilni prašek zmešaš skupaj z jajcem. Dodamo še nekaj vode, da lažje premešamo. Točna količina vode bo odvisna od vrste beljakovin, ki jih uporabljaš, ampak na koncu moraš dobiti gosto pasto, ki se lepo meša in je brez grudic.
3. Polovico mešanice zliješ v pekač za vaflje in spečeš. Ko je prvi vafelj pečen, ponoviš vajo.

Enostavno, a ni? Kdo bi si mislil, da iz tako malo sestavin dejansko lahko nastane kaj užitnega. Sem prepričana, da bo tale recep “life-saver” za tiste, ki ste že do vratu na dietni prehrani. 😉

Jaz sem svoje okrasila s smetano in češnjami.

Na sliki so low carb vaflji.

Tudi tvoje slikice se več kot dobrodošle, ne pozabi pa na hash tag #pekoholik. 😉