sladice

Bounty torta

13. 12. 2015 — by Natasa R0

main

sladice

Bounty torta

13. 12. 2015 — by Natasa R0

Ko čokoladica Bounty postane okusen in zdrav čizkejk.

Na leno nedeljsko popoldne se nič ne prileže bolje, kot pa nekaj sladkega!


bounty torta 2
Ideja za današnjo sladico ni padla čisto po naključju, bounty torta je sladica, ki sem jo v zadnjih mesecih že nekajkrat zasledila na družabnih omrežjih. Videni recepti mi niso ravno najbolj ustrezali, saj so bili večinoma sladkorni ali pa maščobni overdose 🙂 Ker se pri svojem prehranjevanju trudim vzdrževati tak življenjski slog, za katerega vem, da ga bom lahko nadaljevala do konca življenja, se načeloma izogibam takim receptom in si prizadevam pripraviti svojo zdravo alternativo, ki ne vsebuje nobenega hranila v prekomerni količini. Na ta način si jo lahko privošči vsak, tudi če je na dieti, le sestavine si malo prilagodi po svoje. Sladilo lahko po želji zamenjaš za sladkor, če pa se prehranjuješ npr. po načinu low carb, uporabi polnomastni sir in jogurt, beljake nadomesti s celim jajcem in izpusti razmaščeno kokosovo moko. Skratka, recept si lahko prirediš po svoje, če le ne spreminjaš količin sestavin. Glede izida ne skrbi, vedno uspe, preizkušeno.

Ta vikend sem sicer kar precej zaposlena, saj se pospešeno pripravljam na selitev. Doma občudujejo mojo trdno voljo, da kljub temu najdem čas, da si spečem okusno sladico. Mogoče ne razumejo ravno najbolje, da ker rada jem, rada pečem in hkrati rada fotografiram, to počnem prav z veseljem. Svojih objav na blogu nikoli nisem smatrala kot “obveznih”. Name imajo v resnici prav terapevtski učinek, predstavljajo mi sprostitev, ki se še posebej prileže kadar sem zaposlena. Tudi vaši odlični odzivi na blog mi dajejo motivacijo, da s svojim delom nadaljujem, in se hkrati trudim biti vedno boljša, še posebej pri fotografiji in prezentaciji mojih jedi.

Torej, daanašnji recept, Bounty torta, je nekakšen hibrid med torto in cheesecake-om. In bountyjem. Še sama ne vem točno, kaj je. Sicer pa, važen je okus, kajne?

bounty torta

BOUNTY TORTA

Sestavine:
– 200g grškega jogurta – sobne temperature
– 350g kremnega sira (Philadelphija, Goldessa, ipd.) – sobne temperature
– 1 jajce + 2 beljaka
– 20g naravnega brezkaloričnega sladica Sugarsweet 1:2 ali pa 40g sladkorja, če sladila ne želiš uporabiti
– (neobvezno) 30g sirotkinih beljakovin, okus kokos – lahko nadomestiš s sladilom ali sladkorjem
– 20g kokosove moke, če je še nimaš, jo lahko kupiš tukaj
– 50g nastrganega kokosa

Za preliv:
– katera koli vrsta čokolade
žlička kokosovega olja

Postopek:
1. Pečico segreješ na 180 stopinj.
2. Vse sestavine zmešaš v posodi, nastrgan kokos dodaš čisto na koncu. Preden se sladice lotiš je dobro, če vse sestavine postaviš iz hladilnika že nekoliko prej, da imajo sobno temperaturo. Na ta način se med seboj bolje zmešajo.
3. Mešanico vliješ v pomaščen pekač za torto in pečeš približno 40 minut.
4. Ohladiš in vsaj za dve uri postaviš v hladilnik (najbolje kar čez noč).
5. Stopiš čokolado, ji primešaš žličko kokosovega olja in preliješ torto. Okrasiš z nastrganim kokosom ali kokosovim čipsom.

Enostavno? Verjetno že kar preveč 🙂
Če si sladico pripravil/a, bom zelo vesela tvojega komentarja, oz. slike.

Bounty torta 3

Za konec še
Hranilne vrednosti (na 1 kos od 6):
180 kCal
9g M
7g OH (+3g vlaknin)
16g B

Želim ti prijeten preostanek nedeljskega popoldneva in čimveč zdravega sladkanja 😉