sladice

Bounty Kocke brez sladkorja

14. 2. 2016 — by Natasa R5

main

sladice

Bounty Kocke brez sladkorja

14. 2. 2016 — by Natasa R5

Bounty kocke imajo kljub zdravim sestavinam popolnoma enak okus kot prava Bounty čokolada – prijetno čokoladen, s pridihom sočnega kokosa.

Najprej bi se res rada opravičila za odsotnost. Ta teden se mi je zgodilo par večjih stvari, zaradi katerih sem morala blog dati malenkost na stran. Najprej me je neizmerno razveselila novica, da sem dobila novo službo, in sicer točno tako, kot sem si jo že precej dolgo želela! Vem, da bo karierna pot na začetku še precej težka in da bom za učenje porabila veliko živcev in energije, ampak sem vseeno vesela, da se mi zadeve odvijajo v pravo smer. Vse to mi dokazuje, da če se za nekaj trudiš, ti na koncu uspe. Komaj čakam, da vidim, kaj mi življenje na tem področju še prinese.

Ravno prihodnji dan po veseli novici je veliko prekmalu poginila moja 6 letna psička Živa. Verjetno mi ni treba posebej poudarjati, da sem bila več dni popolnoma na tleh. Neverjetno je, kako se navežeš na svojo živalico in te njena izguba ne prizadane nič manj, kot če bi izgubil družinskega člana. Z njo sem doživela ogromno lepih trenutkov in res jo bom neskončno pogrešala. Verjetno že uživa na sončku v pasjih nebesih 🙁

1397292_10152109420674341_491463182_o

Službene obveznosti so hvala bogu veliko pripomogle k temu, da sem vsaj malo pozabila na osebne zadeve. Med vikendom sem počivala doma, se malo sprostila s pomočjo peke, ki mi vedno pomaga, kadar sem slabe volje. Tokrat sem spekla Bounty kocke, ki ti jih predstavljam danes. Sladica je darilo za rojstni dan moji kolegici Tamari, ki ima ta teden rojstni dan in prav tako kot jaz obožuje kokos in čokolado. Mislim, da ji bo zadeva všeč. Želela sem se kar najbolj približati okusu Bounty čokoladice, ki je neizmerno sočna, a tudi zelooo sladka, kar mi je všeč. Lahko torej povem, da z naravnim sladilom Sugarsweet nisem ravno varčevala, in prav je tako! 🙂

Na sliki so Bounty kocke.

Na sliki so Bounty kocke.

Na sliki so Bounty kocke.

Na sliki so Bounty kocke.

Na sliki so Bounty kocke.

Recept je sila enostaven, in po pravici povedano lahko rečem, da je to ena izmed mojih boljših sladic v zadnjem času. Iskreno. Primeren je tudi, če si zaradi kakršnih koli razlogov na low carb dieti, saj ne vsebuje nič moke in sladkorja. Zagotavljam ti, da bodo Bounty kocke pošle še isti dan! Če tako kot jaz nisi ravno navajen/a obdarovanja za Valentinovo, lahko Bounty kocke spečeš svoji boljši polovici, in mu/ji na ta način pokažeš, da si zasluži le najboljše 😉

BOUNTY KOCKE brez moke in sladkorja

Na sliki so Bounty kocke.

Sestavine (za ogromen pekač cca 40×20):

Brownie osnova:
– 100g mletih mandljev
– ščep soli
– 20g nesladkanega kakava
– 120g čičerike (skuhane ali iz konzerve), pretlačiš
– 2 žlički vanilijine arome
– pol žličke pecilnega praška

– 200g čokolade, uporabila sem svojo najljubšo čokolado, ki je sladkana s stevio – Cavalier
– 125g masla

– 6 jajc
– 120-150g naravnega brezkaloričnega sladila Sugarsweet 1:2 (lahko ga nadomestiš tudi s 60-80g sladkorja)

Kokosova plast:
– 3 paketki lahkega kremnega sira (filadelfija ali podobno)
– 250ml kokosovega mleka
– 200g nastrganega kokosa
– 70-100g naravnega brezkaloričnega sladila Sugarsweet 1:2 (ali 35-50g sladkorja)
– 50g mleka v prahu (sicer lahko izpustiš, ampak je vseeno priporočljivo, da ga dodaš, ker zgosti maso in doda nekaj okusa. Lahko ga nadomestiš tudi z malo želatine ali škroba, da bo kokosova plast bolj kompaktna).

Čokoladni “ganaš” 😀
– 200g čokolade
– 200ml smetane

– kokosov čips za posip (neobvezno)

1. Najprej pripraviš brownie osnovo. V posodi zmešaš vse sestavine iz prvega stolpca. Čokolado in maslo stopiš nad paro in ohladiš. Jajca stepeš skupaj s sladilom, in jim nato primešaš ohlajeno mešanico masla in čokolade. Mokre sestavine dodaš suhim, premešaš in vliješ v velik pekač, obložen s peki papirjem. Pečeš 15-20 minut na 175 stopinj. Po 15 minutah priporočam test z zobotrebcem, da se ti osnova ne presuši.
2. Medtem, ko se čokoladna osnova hladi, zmešaš kokosovo plast. Z njo nato prekriješ osnovo. Postaviš v hladilnik. Hladi naj se vsaj 3 ure, da krema postane kompaktna.
3. Nad paro stopiš čokolado in ji primešaš smetano. Preliješ čez ohlajeni prvi dve plasti in potreseš s kokosovim čipsom. Ponovno ohladiš (ja, vem, veliko je čakanja, ampak obljubim, da se obrestuje!)

Na sliki so Bounty kocke.

Tole so pa moji ostanki od slikanja 🙂

Na sliki so Bounty kocke.

Iiin, sladica je končana.

Zelo bom vesela, če jo boš pripravil/a doma in kakšno fotko delil/a z mano, ne pozabi dodati tag-a #pekoholik. Ravno tako so dobrodošli kakršni koli komentarji in predlogi.

Naj ti Bounty kocke polepšajo tole deževno Valentinovo!

 

  • Nives

    Mene pa zanima kakšno vlogo predstavlja čičerika oziroma v kakšni obliki se jo doda? 🙂

    • Nataša Ravnikar

      Tako, kot je že Uroš napisal…čičerika naredi biskvit zelo sočen in v neki meri nadomesti moko (skupaj z mandlji). Doda pa se pretlačeno, oz. zmiksano. Hvala za opombo, sem dopisala v recept. Včeraj ob pisanju objave mi je ta podatek nekako ušel. 😉

  • Nives

    aha hvala:)

    • UrosBrando

      Z veseljem! Upam da sem pomagal.

  • Tamara

    Lahko potrdim, da so Bounty kocke izginile preden lahko izrečeš Pekoholik 🙂 njaaaaam – hvala, Nataša! 😉