Beljakovinski french toast je primeren tako za zajtrk, kot tudi za večerjo, lahko pa si ga preprosto privoščiš po kosilu kot sladico.
Ker med prazniki neizmerno uživam v praznični hrani, sem se odločila, da poskrbim vsaj toliko, da bo med prazniki moj zajtrk zdrav in hranilen. Če si vsaj malo podoben/na meni, ti bo tale recept neizmerno všeč. Je res hiter in enostaven, a zato nič manj okusen. Dodaj veliko sadja. 😉
Beljakovinski french toast je predelava ameriškega tradicionalnega french toast-a, ki je sicer čez lužo precej priljubljena sladica, je pa precej težka za želodec, saj vsebuje veliko sladkorja in maščob. Moji verziji sem dodala beljakovine v prahu, uporabila pa sem tudi toast, ki vsebuje več vlaknin in je zaradi tega nasiti dlje kot navaden kruh.
BELJAKOVINSKI FRENCH TOAST
Sestavine (za 1 osebo):
– 3 rezine toast kruha z visoko vsebnostjo vlaknin
– 100ml mleka (sojino, ovseno, ipd.)
– merica whey beljakovin
– 1 jajce
– sadje in preliv
Postopek:
1. V širši posodi zmešaš mleko, jajce in whey beljakovine. V mešanico namočiš rezine kruha z obeh strani in počakaš nekaj minut, da kruh vpije tekočino.
2. V pomaščeni ponvi kruhke spečeš na enak način kot palačinke, da z obeh strani porjavijo.
3. Dodaš sadje po izbiri in preliv. Jaz sem uporabila Myproteinov sirup brez sladkorja, okus butterscotch. To je to. Easy-peasy. 😉
Te zanima še hranilna vrednost obroka?
1 porcija:
370 kCal
11g M
27g OH + 6g vlaknin
33 P
Dober tek in lepe praznike ti želim 😉