priloge & omake

bazilikin pesto

22. 5. 2015 — by Natasa R0

main

priloge & omake

bazilikin pesto

22. 5. 2015 — by Natasa R0

Italijanska omak'ca za testenine s svežo baziliko.

Ker je danes len dan in se že celo dan borim proti zaspanosti, medtem ko se trudim uspešno opraviti svoje delo za računalnikom, sem se odločila, da pripravim nekaj hitrega. Pripravila bom bučkine testenine s piščancem, ki mu bom za poživitev okusa dodala bazilikin pesto. Verjetno se sprašuješ od kdaj gresta pesto in piščanec skupaj. Lahko ti zagotovim, da se ta aromatična omaka lahko uporabi celo na pici in tudi tam izpade super, če si le vsaj malo odprt/a na eksperimentiranje z okusi.

Odločitev za pesto je torej padla, da pa bom še malo bolj podpirala svojo lenobo v prihodnje se mi je porodila ideja, da pripravim omako kar na zalogo in jo po kozarcih zamrznem. Ni lepšega občutka, ko veš, da boš kljub pomanjkanju časa še vedno lahko jedel dostojno kosilo in ne umetne brozge, polne konzervansov. Res priporočam, da si bazilikin pesto poskusiš pripraviti sam/a doma, saj je priprava izredno enostavna, okus pa neprimerljivo boljši od kupljenega. Recept vsebuje sestavine za en obrok za dve osebi, če pa si “lena rit”, tako kot jaz in si želiš narediti zalogo, pa seveda količine ustrezno prilagodi.

Sestavine:
– 25g olivnega olja
– 20g pinjol
– 5g česna
– 20g sveže bazilike
– malo parmezana (neobvezno)

Postopek:
Vse sestavine zmiksaš v blenderju in preliješ čez kuhane testenine. Priporočam testenine iz bučk, ki jih pripraviš s strgalom za korenje ali pa z lupilcem za krompir. Njihova prednost je, da vsebujejo zelo malo ogljikovih hidratov, poješ pa jih lahko toliko, kolikor ti srce poželi.

Upam, da je tudi v tvoji kuhinji vsaj malo zadišalo po sončni Italiji, zelo pa bom vesela tudi kakšnega komentarja ali poročanja o tvojem poskusu priprave mojega recepta!

[print_link]